Onze race agenda wordt per maand aangevuld met nieuwe dagen   |  Geef een racedag cadeau met onze cadeaubonnen!

Veiligheid

Bij ons staat veiligheid voorop. Ontdek hoe we topveiligheid garanderen en doe mee aan ons toegewijde team van instructeurs.

Veelgestelde vragen
menno geeft uitleg

Race Sensation zet veilig racen op één

Preventie

Proactief risico’s minimaliseren door voortdurende evaluatie en training.

Instructie

Elke instructeur is getraind in veiligheidsprotocollen en noodprocedures.

Uitrusting

Gebruik van de nieuwste, geavanceerde veiligheidsuitrusting.

Controles

Regelmatige controles van voertuigen en uitrusting om veiligheid te waarborgen.

persoonlijke bescherming

Persoonlijke beschermings- middelen

Veiligheid begint met de juiste uitrusting. Wij voorzien al onze instructeurs en cursisten van hoogwaardige persoonlijke beschermingsmiddelen, waaronder helmen, racepakken en handschoenen, die voldoen aan de strengste veiligheidsnormen. Deze uitrusting is essentieel om te beschermen tegen ongevallen en om de impact van onvoorziene situaties te verminderen.

Naast standaard beschermingsmiddelen, zorgen we ervoor dat alle veiligheidsuitrusting regelmatig wordt gecontroleerd en bijgewerkt. Dit zorgt ervoor dat we altijd de best mogelijke bescherming bieden, zowel op als buiten de baan. Veiligheid is onze hoogste prioriteit en we laten niets aan het toeval over.

Racen in ons DNA

Racen zit in ons DNA, maar dat betekent niet dat we onachtzaam zijn over veiligheid. Integendeel, onze liefde voor racen gaat hand in hand met onze toewijding aan veilige rijpraktijken. Onze instructeurs en crewleden zijn zelf gepassioneerde racers, die het belang van veiligheid uit eerste hand kennen en altijd vooropstellen in hun trainingen en evenementen.

Deze passie voor de sport gecombineerd met een strikte nadruk op veiligheid zorgt ervoor dat we een omgeving creëren waarin iedereen, van beginners tot ervaren racers, zich veilig en ondersteund voelt. Door onze kennis en enthousiasme te delen, inspireren we elke deelnemer om niet alleen sneller, maar ook veiliger te rijden.

race dna
klaar met racen

Waar je aan moet voldoen

Om deel uit te maken van ons team, verwachten we dat instructeurs niet alleen uitblinken in hun rijvaardigheid, maar ook een grondige kennis hebben van veiligheidsprotocollen. Dit betekent dat ze in staat moeten zijn om zowel theoretische als praktische veiligheidstrainingen te geven en in staat zijn om te reageren in noodsituaties.

Instructeurs moeten ook een sterke focus hebben op communicatie en risicobeoordeling. Dit houdt in dat ze in staat zijn om cursisten te leren hoe ze veilig kunnen racen, terwijl ze tegelijkertijd het belang van veilig rijgedrag benadrukken. Uiteindelijk is ons doel om ervoor te zorgen dat iedereen die het circuit betreedt, dat doet met een duidelijk begrip van en respect voor de veiligheidsregels.

Wat ze over Race Sensation zeggen

 • Dubbel en dwars waard

  Ik had bij Race Sensation een XL Clinic geboekt en had de mogelijkheid om extra rondes bij te kopen. Daar wilde ik met alle plezier gebruik van maken en dit was het dubbel en dwars waard.

  Peter

 • Uitstekende organisatie

  De klant staat centraal. Gaat om motorbeheersing en rijvaardigheid in een tempo dat de klant zelf aangeeft. Uitstekende organisatie.

  Mark

 • Leerzame circuittraining

  Vandaag een leerzame circuittraining gehad! Geweldige stappen vooruit gemaakt; betere zithouding op de motor, bochtensnelheid kunnen verhogen, vol vertrouwen op hoge snelheid bochten leren rijden, topdag! Instructeur Camil bedankt.

  Werner

 • Zeer vriendelijk

  Fijne organisatie, duidelijke theorieles en zeer vriendelijk!

  Joshua

 • Goede feedback

  Eindelijk een motorrijvaardigheidstraining waar ik echt wat van heb geleerd. Met andere organisaties minder goede ervaring gehad, maar hier hele goede feedback gekregen. Heel fijn dat de groep ook niet te groot is, ze hebben hier echt aandacht voor je.

  Stefanie

 • Echte aanrader

  Fantastisch leuke dag gehad! De instructeurs zijn allemaal even vriendelijk en heb er enorm veel van geleerd! Echte aanrader!

  Danielle

 • Geweldige ervaring

  Camil was mijn instructeur, gaf hele goede uitleg en onder het racen gaf hij goede tips waardoor de rondes steeds beter werden. Geweldige ervaring om nooit te vergeten en zeer zeker voor herhaling vatbaar. Mannen bedankt voor deze fijne dag!

  Richard

 • De adrenaline giert door het lijf

  Het driften was een ervaring die ik niet snel ga vergeten. Vooral side-by-side door de bocht liet de adrenaline gieren door het lijf!

  Michel

Deze partners helpen de veiligheid waar te borgen

 • img 4592
 • img 4593
 • img 4595
 • logo pitskill
 • img 4588
 • img 4589
 • img 4590
 • img 4591

Veelgestelde vragen

Ja dat kan onder begeleiding van onze instructeurs

Door de jaren ervaring met deelnemers en in wedstrijden

Ja als de lichamelijke conditie het toelaat.

Dit hangt sterk af van de wensen van de deelnemer.

Door de dagelijks controle doen we ons best om de Race auto’s netjes neer te zetten.

Antwoord

Antwoord

Toch nog een vraag?

Of wil je meer informatie? Geen probleem, ons team helpt je graag verder.