Onze race agenda wordt per maand aangevuld met nieuwe dagen   |  Geef een racedag cadeau met onze cadeaubonnen!

Race Sensation

Race Team

Maak kennis met de coureurs en de auto’s van de race teams

van Race Sensation

Team Mustang

Bij elkaar meer dan 50 jaar circuitervaring, passie voor de autosport en gedreven door snelheid vormen zij het race team van Race Sensation. Onze coureurs stellen zich voor:

race sensation menno jongma

Menno Jongma

Coureur Ford Mustang

Het circuitavontuur van Menno begon in 1985 bij de Marlboro Challenge, en sindsdien is hij niet meer van het circuit weg te slaan. Door de jaren heen heeft Menno zijn passie gevolgd in diverse wedstrijdklassen van zowel de auto- als motorsport, race- en rijvaardigheidstrainingen, en karten.

Met de start van Race Sensation in 2018 en de aanschaf van de Ford Mustang V8 GT, laaide het wedstrijdvirus weer op. Nu is Menno een van de trotse coureurs van de Mustang en blijft hij zijn passie voor racen onverminderd najagen.

race sensation camil rodermans

Camil Rodermans

Coureur Ford Mustang & BMW1Serie

Camil werd op 16-jarige leeftijd besmet met het snelheidsvirus en sindsdien is zijn passie voor racen alleen maar gegroeid. Samen met Menno heeft hij jarenlang geracet voor het Continental/2Tires race team. Zijn ervaring en liefde voor het racen, zowel op de motor als in de auto, heeft hij doorgetrokken naar de vier wielen. Bij Race Sensation leidt hij nu de instructeurs en inspireert hij nieuwe talenten en toekomstige coureurs.

Camil neemt deel aan wedstrijden in zowel de Ford Mustang V8 GT als in de BMW 1-serie, en blijft daarmee zijn racepassie op volle toeren voortzetten.

afbeelding van whatsapp op 2024 06 10 om 17.27.10 a88717da

Laurens Haaima

Coureur Ford Mustang

Laurens Haaima is een van de drie coureurs van de Mustang. In 2018 begon hij zijn avontuur in de driftsport bij de Dutch Drift League, waar hij Menno en enkele leden van de Race Sensation-crew ontmoette.

Deze kennismaking wakkerde zijn racepassie aan en in 2020 sloot Laurens zich aan als instructeur bij Race Sensation. Toen de Mustang in 2022 onderdeel werd van de familie, werd Laurens één van de vaste rijders van deze auto. Naast het racen zorgt hij ook voor het onderhoud van deze krachtige machine.

Team BMW1 serie

Het team van onze BMW1 serie bestaat uit 4 coureurs. In dit team rijdt ook onze jongste coureur Lynn (14 jr).

youri

Youri Agterberg

Coureur BMW1 serie

In november 2021 kreeg Youri van zijn ouders een race-clinic cadeau bij Race Sensation, en sindsdien was hij verkocht. Met zijn ervaring op de kartbaan was hij een welkome aanvulling op de crew; van vegen tot gordelen, niets was hem te gek zolang hij maar kon racen.

Dankzij zijn enthousiasme en inzet heeft Youri drie jaar later zijn racelicentie behaald. Inmiddels is hij opgeklommen tot hoofdinstructeur en coureur van de BMW 1-serie, waar hij zijn passie voor snelheid en precisie elke dag opnieuw beleeft.

joy team race sensation

Joy Lagerweij

Coureur BMW1 serie

Joy wilde graag racen in de Peugeot 206 Cup en schakelde daarvoor de hulp in van Race Sensation. Al snel sloeg het racevirus in volle hevigheid toe, en Joy behaalde binnen de kortste keren zijn racelicentie. Om veel kilometers te maken én omdat het gewoon ontzettend leuk is, werd hij instructeur bij Race Sensation.

Na een aantal wedstrijden in de Peugeot Cup besloot Joy de overstap te maken naar de BMW 1-serie. Nu racet hij samen met Youri en blijft hij zijn racepassie vol enthousiasme najagen.

442384655 986824980116877 7848066680905106696 n

Lynn Pen

Coureur BMW1 Serie

Lynn is de jongste coureur binnen de race teams van Race Sensation. Haar raceavontuur begon in 2020 op elfjarige leeftijd met karten. Drie jaar later maakte ze kennis met de autosport en was meteen verkocht. De kart werd aan de wilgen gehangen en Lynn zette haar eerste stappen in de autosport.

Op 10 maart 2024 behaalde Lynn haar EU-testlicentie. Toen de kans zich voordeed om deel uit te maken van het BMW 1 Serie race team, greep ze deze met beide handen aan.

race sensation camil rodermans

Camil Rodermans

Coureur BMW1 serie & Mustang

Ford Mustang V8 GT

De Ford Mustang V8 GT is het paradepaardje van Race Sensation. Met een 6-liter V8 motor en 345 pk is deze Amerikaanse krachtpatser een echt beest op het circuit. Het interieur van onze GT is volledig gericht op racen: racekuipstoelen met 6-punts veiligheidsgordels, een aangepast dashboard met een killswitch, een brandblusser, een achteruitrijcamera en een extra grote binnenspiegel. Bovendien is de auto voorzien van een goedgekeurde rolkooi.

BMW1 serie

De BMW 1-serie is, net zoals de iconische Mustang, omgebouwd tot een volwaardige raceauto. Deze indrukwekkende machine is uitgerust met een gecertificeerde rolkooi, kuipstoelen met 6-punts veiligheidsgordels, een BC Racing veringset, een 1-30i remset en 17 inch semislicks. Onder de motorkap brult een krachtige 1-23 dieselmotor, die in combinatie met de zesbak een indrukwekkende 210 pk levert.

Wedstrijd kalender 2024

Wil jij onze coureurs komen aanmoedigen? Je bent van harte welkom op onze wedstrijddagen bij de ACNN.

7 april – TT Circuit Assen.

Uitslag: Mustang, eerste race 1ste plek en tweede race 2de plek in de DTC3.

9 mei – Circuit Zandvoort.

Uitslag: Mustang, eerste race DNS, tweede race 1ste plek in de DTC3.

Uitslag: BMW, eerste race 4de plek, tweede race DNF in de DTC4.

2 juni – TT Circuit Assen.

Uitslag: Mustang, eerste race 2de plek, tweede race 1ste plek in de DTC3.

Uitslag: BMW, eerste race 3de plek, tweede race 4de plek in de DTC 4.

14 juli – TT Circuit Assen.

Uitslag: Mustang,

Uitslag: BMW,

8 september – TT Circuit Assen.

Uitslag: Mustang,

Uitslag: BMW,

5/6 oktober – Spa Franchorchamps.

Uitslag: Mustang,

Uitslag: BMW,

8 december – TT Circuit Assen, Endurance “Into the dark 2.0”.

Uitslag: Mustang,

Uitslag: BMW,