Onze race agenda wordt per maand aangevuld met nieuwe dagen   |  Geef een racedag cadeau met onze cadeaubonnen!

coureurs wachten

Een Dag als Race-Instructeur: Inside Look

Geschreven door Race Sensation

Een dag in het leven van een race-instructeur bij Race Sensation is zowel uitdagend als enorm bevredigend. Het is een unieke mix van adrenaline, passie en pedagogiek. Elke dag brengt nieuwe gezichten, nieuwe verhalen en de kans om mijn liefde voor racen te delen met anderen. Hier is een blik op hoe een typische dag verloopt.

Vroege start & voorbereiding

Mijn dag begint vroeg. Het circuit is rustig in de ochtend, maar er heerst een gevoel van verwachting. De eerste taak is het controleren van de raceauto’s. Alles moet perfect zijn: van de bandendruk tot de vloeistofniveaus. Veiligheid is altijd onze topprioriteit, en dat begint met goed onderhouden voertuigen.

Theorie en praktijk

Een groot deel van mijn werk als instructeur omvat het geven van theoretische lessen. Dit is het moment waarop ik fundamentele concepten van racen deel, zoals racelijnen, rempunten en het beheersen van de auto. Het is essentieel dat de cursisten deze concepten begrijpen voordat ze het circuit op gaan.

Op het circuit

Zodra we de theorie hebben doorgenomen, is het tijd voor de praktijk. Ik begeleid cursisten op het circuit, waar ik directe feedback en aanwijzingen geef. Het is ongelooflijk lonend om te zien hoe een cursist vertrouwen wint en zijn vaardigheden verbetert. Of het nu gaat om een beginner die voor de eerste keer de spanning van het circuit ervaart of een ervaren coureur die zijn rondetijd wil verbeteren, het doel is om een veilige, leerzame en plezierige ervaring te bieden.

De voldoening van lesgeven

De grootste beloning als instructeur is het zien van de vooruitgang van mijn cursisten. Hun succes is mijn succes. Het is niet alleen het verbeteren van hun rondetijden, maar ook het zien groeien van hun zelfvertrouwen en hun passie voor de sport. Aan het einde van de dag, als ik de cursisten zie vertrekken met een glimlach op hun gezicht en verhalen over hun ervaringen, weet ik dat ik een positieve impact heb gehad.

Werken als race-instructeur bij Race Sensation betekent dat ik mijn passie voor autosport dagelijks kan delen. Het is een baan die zowel fysieke als mentale scherpte vereist, maar de voldoening van het onderwijzen en delen van de opwinding van racen is ongeëvenaard. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen en kansen, en er is geen andere plek waar ik liever zou zijn.

Artikel delen:

Enthousiast geworden?

Bekijk ons aanbod en plan je volgende raceavontuur.

Race agenda

Jeuken je vingers al?

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek om samen de mogelijkheden te bespreken.