Race Sensation XL Circuit Clinic

Lijkt het je leuk om met een ervaren race-instructeur mee te rijden, maar nog leuker om zelf  4 rondjes te kunnen rijden? Kies dan voor de Race Sensation XL Circuit Clinic!

Bij de Race Sensation  XL Clinic wordt er eerst de theorie van het racen uitgelegd en krijg je de baan reglementen te horen. De theorie wordt in groepsverband gegeven.

Daarna stap je in bij een van onze instructeurs om 2 instructie rondes mee op het circuit te rijden. Tijdens de instructierondes laat de instructeur je in de praktijk zien wat je zojuist in de theorie over circuit rijden hebt geleerd. De instructeur zal zoveel mogelijk de ideale lijnen rijden en je daarover vertellen. De instructeur zal vertellen wat de gevolgen kunnen zijn bij te laat remmen of te vroeg gas geven. Daarnaast kan de instructeur veel vertellen over de auto zelf en wat je allemaal met de raceauto kan. Niet iedere auto is hetzelfde. Door het maximale uit de auto te halen kan er een zo snel mogelijke tijd worden neer gezet. Waar nodig vertellen zij wat over het circuit en de aandachtspunten vanwege bijvoorbeeld het weer.

Tijdens deze instructierondes kun je vast wennen aan het circuit rijden en hoe het er op de baan aan toe gaat. Je rijd namelijk niet alleen op het circuit, er rijden meerdere circuitrijders om je heen. Deze instructies zijn individueel, waardoor er altijd veel persoonlijke aandacht is tijdens de 1-op-1  begeleiding.

Na de instructierondes wissel je van stoel met de instructeur en kruip je zelf achter het stuur van de circuitauto. Je mag dan  rondes lang zelf circuit rijden. De instructeur rijdt met je mee een geeft je eventueel instructies om zo snel mogelijk over het circuit te rijden. De instructeurs van Race Sensation hebben veel race ervaring. Zij zorgen er op en om de baan voor dat alles zo veilig mogelijk verloopt. Het zelf rijden duurt maximaal 15 minuten.

Circuit rijden