Het Team en de Circuits

Het Race Sensation Team

Race Sensation is ontstaan door een stel enthousiaste racers die graag anderen de passie en sensatie van het racen willen laten ervaren. Race Sensation is gespecialiseerd in het geven van racetrainingen en cursussen. De mogelijkheden die Race Sensation biedt, zijn voor zowel de beginnende circuitbestuurders als de ervaren wedstrijdrijders geschikt. De instructeurs van Race Sensation zijn actief in de autosport en zijn in het bezit van een racelicentie. Graag stellen wij ons aan u voor.

instructeur circuit rijden

Menno Jongma

 • Eigenaar
 • Race instructeur
 • Trainer
 • Coach

In 1985 is het circuitavontuur van Menno begonnen bij de Malboro Challenge. Sindsdien is hij niet meer weg te slaan van het circuit. Door de jaren heen is Menno actief geweest in diverse wedstrijdklassen van de auto- en motorsport en karten. Menno is KNAF gecertificeerd instructeur. Als voormalig mede-eigenaar van 2the Experience en eigenaar van Race Sensation geeft hij zowel in de auto- als motorsport race- en rijvaardigheidstrainingen en cursussen. Daarnaast rijdt hij zelf in de motorsport nog wedstrijden in de Zomer Avond Competitie.

instructeur circuit rijden

Camil Rodermans

 • Race instructeur
Camil is een behulpzaam en probleemoplossend persoon. Met zijn passie en kennis van de auto- en motorsport helpt hij zijn cursisten graag om een betere auto- en motorrijder te worden.
Met al 5 jaar ervaring als (hoofd) instructeur op het circuit, kent hij de fijne kneepjes in het vak en geniet hij elke keer weer als zijn cursisten progressie maken. Ook heeft hij al 5 jaar race-ervaring met de motor bij de Zomer Avond Competitie en racet hij net als Menno in het 2Tires Racing team in de NK F1 600cc klassen.
instructeur circuit rijden

Peter Neilen

 • Race instructeur

Peter raakte al op zeer jonge leeftijd in de ban van alles wat wielen heeft en snel is. Vanaf een jaar of 6 ontdekte hij de formule 1 en dat virus heeft Peter nooit meer losgelaten.
Toen in de jaren 90 in Den Bosch de 2de indoor kartbaan van Nederland geopend werd, zijn daar vele uren ingestoken.
Inmiddels heeft Peter al meerdere jaren ervaring als instructeur op het circuit.

Ondersteuning instructeurs circuit rijden

Wouter Haaima

 • Race instructeur
 • Drift instructeur

Van jongs af aan waren mijn broer Laurens en ik altijd druk met skelters. Als Laurens en mijn vader aan het racen waren was ik op het circuit ernaast altijd aan het karten. Niet lang daarna had ik er zelf een gekocht en ging ik elk weekend trainen. Al snel daarop volgde de eerste wedstrijd.

Een paar jaar terug kochten we een Volvo 340, om mee te driften. Toen we erachter kwamen dat het toch verslavender is dan we dachten, kochten we allebei een 360 met meer vermogen en pasten we deze aan voor het driften. Drift Team Haaima was geboren. Na veel trainen gingen we samen de eerste wedstrijd rijden en vlak voor de start gierden de zenuwen door ons lijf waardoor we niet heel ver kwamen. Nu een paar jaar later zijn beide auto’s sterk verbeterd:  Ik rijd nu een sterke 2.3 turbo Volvo 360 en Laurens een 360 2.3 non turbo.

Het viel Menno op hoe we reden bij de Dutch Drift League en hij vroeg ons om eens een keer te komen rijden bij Race Sensation. Na de eerste dag rijden voor Menno waren Laurens en ik erover uit: Dit ga ik vaker doen, klanten een grote grijns bezorgen als ze naast ons zitten en bumper aan bumper racen samen met mijn broer. Hoe wij driften samen op de centimeters van elkaar af, doen we ook met taxi ritten. Puur om de klanten de ervaring te geven van het echte wedstrijdgevoel.

Ondersteuning instructeurs circuit rijden

Laurens Haaima

 • Race instructeur
 • Drift instructeur

Vroeger toen ik 6 jaar was racete ik al op de skelter. Bij ons in het dorp was elk jaar een skelterrace en daar deed ik altijd fanatiek aan mee. Mijn vader reed altijd in een Citroën AX over het circuit van Zandvoort en het circuit in Assen. Elk weekend gingen we wel naar het circuit.

Van jongs af aan ben ik dus al bezig met autosport. Een paar jaar geleden begonnen Wouter en ik met één Volvo 340 1.7 om mee te driften. Nu hebben we allebei een Volvo. Omdat we aan elkaar gewaagd zijn, leerden mensen ons steeds beter kennen. Hierdoor kwamen we ook in contact met Menno en zijn wij terecht gekomen bij het team van Race Sensation.

instructeur circuit rijden

Marc Bulters

 • Race instructeur
 • Fotograaf

Marc is een groot deel van zijn leven actief op én rond de circuits. Daarom is het ook niet vreemd dat hij zeer gepassioneerd is voor alles met wielen en het liefst met veel vermogen.
Daarnaast is Marc lang actief in de media met zijn eigen bedrijf voor vormgeving en fotografie. Het is voor Marc een feestje als hij dit kan combineren met zijn liefde voor de auto- en motorsport. Een open mind naar andere mensen en de wil om hen wat extra’s te laten leren, is een van zijn karaktertrekken. Plus een altijd positieve benadering naar deelnemer gewoon als mens of als coureur/instructeur gebeurt met aandacht en geduld.

Ondersteuning instructeurs circuit rijden

Monique Korver

 • Administratie
 • Inschrijving
 • Ondersteunende taken

In 2013 werd Monique met het circuitvirus besmet. Een onschuldig “kom een keertje kijken” veranderde al snel in een helpende hand en uiteindelijk tot een vast crewlid bij een motorraceteam.

Bij motorrijvaardigheidstrainingen was ze verantwoordelijk voor de tijdswaarneming en voerde ze diverse andere ondersteunende taken uit.

Ook bij Race Sensation voert Monique diverse ondersteunende taken uit en kun je haar tegenkomen bij het inschrijven.

Ondersteuning instructeurs circuit rijden

Ferry Jongma

 • Technicus
 • Ondersteuning Pitstraat

Ferry is al enige jaren actief in de motorsportwereld. Hij geeft motorrijvaardigheidstrainingen en heeft daar veel plezier in. Daarnaast ondersteunt hij op diverse vlakken een motorraceteam.

Ferry weet veel over de veiligheid op en om de baan. Hij zorgt er voor dat alles in en om de pitbox/straat zo goed en veilig mogelijk verloopt.

De Circuit’s

Race Sensation organiseert de race evenementen op het circuit van Assen, Lelystad, Spa, Zandvoort en Zolder.

Race Sensation kom je regelmatig tegen op het beroemde circuit van Drenthe, het TT-Circuit Assen.

Dit circuit is 4545 meter lang en 10 meter breed en telt wel 21 bochten! Dat is dus supergaaf om hier een keer zelf te rijden. Het TT-Circuit Assen is anders dan Zandvoort en Zolder een echt motorcircuit. De eerste motorrace werd gehouden in 1925 over 28 km! stratencircuit rond Assen. Snelste rondetijd op een motor staat op naam van Valentino Rossi met 1:32,627 tijdens een kwalificatieronde voor de TT van 2015.

Snelste autoronde op het circuit van Assen staat om naam van Sébastien Bourdais met een tijd van 1:18,765. Deze tijden zul je niet halen, maar je hebt wel de tijd van je leven als je zelf over het circuit gaat, en een zo mooi mogelijke tijd kan neerzetten. Kijk bij onze arrangementen op TT-Circuit Assen of er iets voor je bij zit! …en wie weet wat er volgt.

Race Sensation kom je regelmatig tegen op het Midland Circuit in Lelystad.

De oval- en asfaltbaan zijn omgeven door een publiekswal. De lengte van de kleine oval bedraagt 425 meter, de grote oval meet ongeveer 600 meter. Het Midland Circuit is in 1982 opgericht door wijlen Ieke Van De Wal.
In de loop der jaren heeft hij het circuit steeds verder uitgebouwd, tot een multifunctioneel auto- en motorsport centrum.
Er zijn tribunes en een kantine met 60 zitplaatsen.
Het Midland Circuit, centraal gelegen in Lelystad ( 5 min. van Rijksweg A6 ) is de ideale plek voor elk evenement.

Het circuit is regelmatig de perfecte locatie voor bedrijfsuitjes, rijvaadigheidstrainingen en TV opnames.
Het Midland Circuit is uitermate geschikt voor wedstrijden met auto’s en/of motoren en beschikt over alle faciliteiten die hiervoor gewenst zijn.
Wij van Race Sensation zijn vaak te vinden op het Midland Circuit met oa : De Dutch Drift League, Motorbochten-trainingen en vooral met onze Race Sensation Challenge. Kijk dus bij de arrangementen van Circuit Lelystad wanneer we daar weer aanwezig zijn en of er dan nog een racestoel voor je vrij is!

Race Sensation kom je regelmatig tegen op het Circuit Spa Francorchamps.

Het circuit van Spa Francorchamps is het huidige F1 circuit van België en ligt vlakbij Francorchamps in de gemeente Stavelot. Dus niet in Spa. Op dit circuit vinden verschillende internationale evenementen plaats, waaronder de 24hr van Spa, Wereldkampioenschap Endurance en de TCR Spa 500.

In 1979 werd het circuit aangepast en ingekort van 14 km naar 7 (6,95). Dit werd voornamelijk om veiligheidsredenen gedaan. Wij hebben regelmatig evenementen op dit circuit. Kijk dus bij de arrangementen van Circuit Spa Francorchamps wanneer we daar weer aanwezig zijn en of er dan nog een racestoel voor je vrij is!

Met Race Sensation circuit rijden organiseren we regelmatig evenementen op Circuitpark Zandvoort.

Het circuit is 4300 meter lang, heeft 13 bochten en een hoogteverschil van 15 meter. Circuitpark Zandvoort is ontstaan op 3 juni 1939, toen werd de eerste autorace gehouden, op een toen nog straten-circuit. Op 7 augustus 1948 vond de eerste autorace, de Grand Prix van Zandvoort plaats op het circuit van Zandvoort. De laatste officiële autorace in de F1 op circuit Zandvoort werd op 25 augustus 1985 verreden en gewonnen door Niki Lauda.

Circuitpark Zandvoort is een echt autocircuit. Tegenwoordig zijn de belangrijkste races die op het Circuit Park worden verreden een race uit het DTM-kampioenschap en de Masters of Formula 3. Hiernaast wordt het circuit gebruikt voor de nationale autosport, waaronder de Formule Ford en de Renault Clio Cup. Lijkt het je wel wat om ook op Circuitpark Zandvoort te rijden? misschien is de Formule Ford wel iets voor je? Kijk dan naar de komende evenementen op dit circuit, Race Sensation kan het begin zijn van iets moois!

Circuit Zolder is een Belgisch racecircuit waar Race Sensation regelmatig evenementen heeft.

Er worden voornamelijk Belgische races op gehouden, waarvan de bekendste de 24 uur van Zolder. Het circuit is geopend in 1963, heeft een lengte van 4011 meter, heeft 10 bochten en de snelste rondetijd is ook hier weer Sébastien Bourdais met een tijd van 1:12,00.

Circuit Zolder is lange tijd het circuit geweest voor de Formule 1 van België.
De Formule 1 werd op Circit Zolder voor het eerst gereden in 1973, in 1974 ging de beurt naar het Circuit Nijvel. Daarna tot 1982 was Circuit Zolder de gelukkige organisator van de Formule 1, om in 1983 naar Spa te verhuizen. Toch werd in 1984 de F1 weer op Circuit Zolder gereden. Circuit Zolder is een technisch en ook zeer snel circuit. Door de lange rechte stukken en minder bochten dan Zandvoort en Assen rijdt dit weer héél anders. Het is dus een uitdaging om hier ook een keer zelf op het circuit te kunnen rijden. Kijk dus bij de arrangementen van Circuit Zolder wanneer we daar weer aanwezig zijn en of er dan nog een racestoel voor je vrij is!

Foto’s Van De Circuits.

Hier vindt je een selectie foto’s van onze circuitdagen….

©Copyright 2020 Race Sensation | Alle rechten voorbehouden | Logo Joshua Duijn | Ik wil ook zo'n site