Selecteer een pagina

Circuit Zolder

Circuit Zolder is een Belgisch racecircuit waar Race Sensation regelmatig evenementen heeft.

Er worden voornamelijk Belgische races gehouden op dit circuit, waarvan de bekendste de 24 uur van Zolder. Het circuit is geopend in 1963, heeft een lengte van 4011 meter, heeft 10 bochten en de snelste rondetijd is ook hier weer Sébastien Bourdais met een tijd van 1:12,00.

Circuit Zolder is lange tijd het circuit geweest voor de Formule 1 van België.
De Formule 1 werd op Circit Zolder voor het eerst gereden in 1973, in 1974 ging de beurt naar het Circuit Nijvel. Daarna tot 1982 was Circuit Zolder de gelukkige organisator van de Formule 1, om in 1983 naar Spa te verhuizen. Toch werd in 1984 de F1 weer op Circuit Zolder gereden. Circuit Zolder is een technisch en ook zeer snel circuit. Door de lange rechte stukken en minder bochten dan Zandvoort en Assen rijdt dit weer héél anders. Het is dus een uitdaging om hier ook een keer zelf op het circuit te kunnen rijden. Kijk dus bij de arrangementen van Circuit Zolder wanneer we daar weer aanwezig zijn en of er dan nog een racestoel voor je vrij is!

zelf rijden op circuit zolder

hellaas hebben we nog geen  arrangementen op circuit Zolder voor 2023, zo snel we data weten voor het circuit  zolder melden we dit via de nieuwsbrief.

 

Assen

Lelystad

Spa

Zandvoort

Zolder